SCHUIFERSKAPELLE

 

WAT TE DOEN - WANDELROUTES


© Jan Verhulst
 
OMMEGANK

Onder de overkoepelende naam "Ommegank" zal een werkgroep van het Bewonersplatform in een meerjarenproject een aantal lusvormige wandelroutes bundelen die elk met een eigen invalshoek een wandeling door het plattelandsdorpje Schuiferskapelle bieden. Ommegank is de West-Vlaamse verbastering van “ommegang” wat letterlijk betekent rond de kerk of - in ruimere zin - rond het dorp wandelen.

PLUKWANDELROUTE

De Plukwandelroute is het eerste initiatief binnen het Ommegank-concept. Een plukroute is een route met fruitbomen en -struiken op openbaar of privé-domein die vrij mogen geplukt worden. Deze route is 5,5 km lang en gaat gedeeltelijk over onverharde wegen, waardoor een wandeling met rolstoel bv. niet geschikt is. De route doet trage en landelijke wegen aan, er bevinden zich diverse horecazaken op het traject, op regelmatige plaatsen is een zitbank voorzien en voor de kleinsten zijn er enkele speelpleintjes.

De bewegwijzering bestaat uit zeshoekige witte bordjes met groene opdruk en een QR-code die enerzijds verwijst naar de wegbeschrijving met leuke weetjes over de locaties en anderzijds ook naar deskundige historische info. Wie na de wandeling alle info achter de QR-codes nog even wil doornemen, kan daarvoor hier terecht.

Start- en eindpunt: De Breuckplein - Schuiferskapelle
Download de infobrochure met wegbeschrijving.
Download de wandelfolder met plattegrond.
Download het GPX-bestand.
Voor wie er nog niet genoeg van heeft: download een bundeling diverse weetjes.

Pers
Diverse perstekstjes
HLN - Blits - ...

HAPPY FEET

Onder de overkoepelende naam Happy Feet biedt Tielt in elk van zijn drie deelgemeentes een bewegwijzerde lusvormige wandelroute aan van telkens ongeveer 2,5 ŕ 3 km.

De bewegwijzering bestaat uit rechthoekige rood-witte bordjes.

Start- en eindpunt: De Breuckplein - Schuiferskapelle
Download de wegbeschrijving.