SCHUIFERSKAPELLE

 

WAT TE DOEN - BEREIKBAARHEID


© Jan Verhulst
 
Het centrum van Schuiferskapelle ligt op 4,5 km van het centrum van Tielt.

Komende van de Ringlaan Tielt

vanuit Gent-Deinze (N37) rechts afslaan aan het kruispunt richting Wingene (N327 - Wingensesteenweg) en onmiddellijk rechts afslaan richting Schuiferskapelle (Stokerijstraat - Schuiferskapelsesteenweg).

vanuit Roeselare (N37) links afslaan aan het kruispunt richting Wingene (N327 - Wingensesteenweg) en onmiddellijk rechts afslaan richting Schuiferskapelle (Stokerijstraat - Schuiferskapelsesteenweg).

Deze weg verder blijven volgen (4 km) tot je de dorpskern binnenrijdt (H. D’hontstraat). Op het einde van de H. D’hontstraat kom je op het dorpsplein.

Komende van Wingene (N327)

Links afslaan aan De Ratte (B.A. Guilbertlaan) en op het einde van de weg meedraaien naar rechts (J. Vinckestraat). Op het einde van de J. Vinckestraat kom je op het dorpsplein.

Parkeergelegenheid
Er is ruime parkeerplaats rond de kerk, er zijn ook fietsenrekken.

Openbaar vervoer

Trein
Het treinstation van Tielt ligt op de lijn De Panne - Gent-Sint-Pieters. Van daaruit kan je de bus nemen naar Schuiferskapelle.

Bus
Neem halte “Schuiferskapelle Klooster”.
Op donderdag en zaterdag kan je de hele dag gratis gebruik maken van de lijnbussen en de belbussen voor alle verplaatsingen op het grondgebied van Tielt. Voor ritten waarbij zowel de start- als de aankomsthalte in Aarsele, Kanegem, Schuiferskapelle of Tielt gelegen zijn, hoef je op die dagen niet te betalen.

Lijnbus
Het centrum van Schuiferskapelle ligt op Lijn 21 (Tielt - Zwevezele - Brugge), hier vind je de doorkomsten.

Belbus
De belbus ligt op Lijn 77.